Kurnuttava SammakkoEtusivulle

Otso ja varpaansyöjät

Ensi-ilta 27.9.2015
Huom! Esitys on poistunut ohjelmistosta

Anja Portinin samannimiseen lastenkirjaan perustuva monologiesitys tarjoaa juuri sopivan kutkuttavaa jännitystä päiväkoti-ikäisille (3-6v.) lapsille.

Mummu kertoo ravintoketjusta Otsolle, joka alkaa kuvitella mitä hurjimpia ihmissyöjiä. Onkohan niillä limainen napa? Tai paljon – siis todella paljon – hampaita? Entä käyttävätkö NEKIN veistä ja haarukkaa?!

Otso ja varpaansyöjät-esitys pureutuu pelkäävän lapsen maailmaan pehmeällä otteella. Keskiössä on 4-vuotiaan mielikuvitusrikkaan Otson pelot, erityisesti pelko menettämisestä. Lapsen maailmassa pelot saavat mittasuhteet, joita aikuisen on joskus vaikea käsittää. Esitys antaa lämpimän humoristisesti työkaluja pelkäävän lapsen kohtaamiseen. Se tuo lohdutuksen sanomaa, jossa lapsi ei ole yksin pelkojensa kanssa. Kohtaamalla ja voittamalla oman pelkonsa, itsetunto kasvaa.

Otso ja varpaansyöjät on tilattavissa päiväkoteihin, kirjastoihin ja lastentapahtumiin ympäri Suomen.

Kuuntele näytelmässä esitetty kappale!

Kuvia esityksestä Otso ja varpaansyöjät

Dellingerin työskentely on ilmeikästä ja täsmällisesti rytmitettyä. Samalla siinä on lupsakkaa rentoutta, joka tulee esiin erityisesti siinä, miten esiintyjä puhuttelee katsojia ja reagoi valppaasti yleisön edesottamuksiin.
– Annina Karhu / Turun Sanomat
Esityksestä Otso ja varpaansyöjät